De website van de heemkring maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'X' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.

Duffla 201701

€ 5,00

Een nieuwe verklaring voor de naam van onze gemeente! Waar onze dorpsnaam ‘Duffel’ vandaan komt, is een vraag waarop Alfred Michiels zijn antwoord geeft.

Het verhaal over Hendrik Hondius, de bekende Duffelaar die zijn naam gaf aan de Hondiuslaan, en over wie al in de 17de eeuw werd geschreven.

Twee artikels over de Zijpstraat. Gaston Gillis neemt je huis na huis mee op wandel doorheen deze straat, en Albert Schellemans schildert  - letterlijk én figuurlijk -  een verhaal over zijn kinderjaren in ‘de Zeyp’.

Aantal

Een nieuwe verklaring voor de naam van onze gemeente! Waar onze dorpsnaam ‘Duffel’ vandaan komt, is een vraag waarop Alfred Michiels zijn antwoord geeft. Gedurfd? Misschien. Maar alleszins het lezen méér dan waard: we keren terug naar de oudste geschiedenis van Duffel, en gaan te rade bij de Romeinen. Wat zij met de naam ‘Duffel’ te maken hebben, leest u op de volgende bladzijden. Reacties hierop zijn (zoals steeds) méér dan welkom!

 

Wat recenter, maar toch nog ‘lang, lang geleden’, is het verhaal over Hendrik Hondius, de bekende Duffelaar die zijn naam gaf aan de Hondiuslaan, en over wie al in de 17de eeuw werd geschreven.

 

Afsluiten doen we in dit nummer met twee artikels over de Zijpstraat. Gaston Gillis neemt je huis na huis mee op wandel doorheen deze straat, en Albert Schellemans schildert  - letterlijk én figuurlijk -  een verhaal over zijn kinderjaren in ‘de Zeyp’.

40 blz. in kleur formaat A4

201701
20 Items
2017-12-10