Derde zomerzoektocht Heemkring Duffel

De Duffelse Heemkring organiseert i.s.m. de oud-leiding Chiro Duffel-Oost van 15 juni tot 15 september de 3e editie van de Zomerzoektocht. Dit jaar worden geschiedenis en historische plekken in Duffel-Oost belicht.

Deze editie bestaat uit twee delen.

Er is een fotozoektocht van +/- 2,5 km. apart van een natuurwandeling zoektocht.

Om ten volle te kunnen genieten van deze natuurwandeling is er slechts één,  duidelijke, zoekopdracht. De natuurwandeling van 7,5 km. is in ongeveer in een lus. En dus eventueel in 2x te verdelen.

De vragen en antwoorden worden besproken en nadien kunnen de deelnemers een prijs kiezen uit de rijk gevulde prijzentafel, die zal plaatsvinden op 27 september.

Deelnameformulieren kosten 5 euro en zijn te koop in café Wilgenhof  aan de O.-L.-Vrouwkerk. De opbrengst gaat naar Welzijnsschakel Sprang. Meer info op www.heemkring.be

Duffla 2017/01

Een nieuwe verklaring voor de naam van onze gemeente! Waar onze dorpsnaam ‘Duffel’ vandaan komt, is een vraag waarop Alfred Michiels zijn antwoord geeft.

Het verhaal over Hendrik Hondius, de bekende Duffelaar die zijn naam gaf aan de Hondiuslaan, en over wie al in de 17de eeuw werd geschreven.

Twee artikels over de Zijpstraat. Gaston Gillis neemt je huis na huis mee op wandel doorheen deze straat, en Albert Schellemans schildert – letterlijk én figuurlijk – een verhaal over zijn kinderjaren in ‘de Zeyp’.oduct_attribute=0&rewrite=duffla-201701&controller=product&id_lang=1

Welkom

Welkom bij de heemkring van Duffel.

De Heemkundige Kring Jos Resseler werd in 1988 opgericht en heeft als doel de werking van het heemkundige museum te stimuleren en het verleden van de gemeente, de omgeving en de leefwereld van onze voorouders in al zijn aspecten te bestuderen en te bewaren.

Heemkunde omvat immers een waaier aan wetenschappen: naast geschiedenis wordt ook aandacht besteed aan volkskunde, familiekunde, sociologie, aardrijkskunde,…

Om dit te bereiken worden voordrachten, uitstappen en cursussen ingericht, en wordt onder de titel “Duffla” een driemaandelijks tijdschrift uitgegeven.