Duffla 2017/01

Een nieuwe verklaring voor de naam van onze gemeente! Waar onze dorpsnaam ‘Duffel’ vandaan komt, is een vraag waarop Alfred Michiels zijn antwoord geeft.

Het verhaal over Hendrik Hondius, de bekende Duffelaar die zijn naam gaf aan de Hondiuslaan, en over wie al in de 17de eeuw werd geschreven.

Twee artikels over de Zijpstraat. Gaston Gillis neemt je huis na huis mee op wandel doorheen deze straat, en Albert Schellemans schildert – letterlijk én figuurlijk – een verhaal over zijn kinderjaren in ‘de Zeyp’.oduct_attribute=0&rewrite=duffla-201701&controller=product&id_lang=1

Welkom

Welkom bij de heemkring van Duffel.

De Heemkundige Kring Jos Resseler werd in 1988 opgericht en heeft als doel de werking van het heemkundige museum te stimuleren en het verleden van de gemeente, de omgeving en de leefwereld van onze voorouders in al zijn aspecten te bestuderen en te bewaren.

Heemkunde omvat immers een waaier aan wetenschappen: naast geschiedenis wordt ook aandacht besteed aan volkskunde, familiekunde, sociologie, aardrijkskunde,…

Om dit te bereiken worden voordrachten, uitstappen en cursussen ingericht, en wordt onder de titel “Duffla” een driemaandelijks tijdschrift uitgegeven.